یک متخصص تغذیه با اشاره به فواید چای گفت: برای
جذب بهتر آهن و ویتامینها توصیه میشود چای نیم ساعت پس از خوردن میوه و
یک ساعت پس از خوردن غذا میل شود.
وی با بیان اینکه در ایران چای پس از آب، پرطرفدارترین نوشیدنی به شمار میرود، گفت: خوردن روزی سه فنجان چای در روز توصیه میشود.
معاونت غذا و دارو ارومیه با بیان اینکه نوشیدن چای به میزان زیاد مضرراتی به بدن وارد میکند، افزود: اسید اگزالیک موجود در چای با رسوب در کلیه منجر به ایجاد سنگ کلیه در بدن میشود.
قوشچی ادامه داد: چای دارای ترکیباتی به نام تانن است که مزه تلخ چای را ایجاد میکند، تاننها با آهن، ایجاد رسوب میکنند، به همین دلیل در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن است و بلافاصله پس از آن چای مصرف شود ا ز جذب آهن آن جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه گفت: همچنین کافئین موجود در چای نوعی وابستگی به خوردن چای را در افراد بوجود میآورد.
قوشچی به نوشیدن چای پس از خوردن میوه اشاره کرد و گفت: این احتمال وجود دارد که نوشیدن چای پس از خوردن میوه باعث تولید مواد مضری در بدن شود بنابراین بهتر است با فاصلهای حدود نیم تا یک ساعت پس از خوردن میوه، چای صرف شود.
وی نوشیدن چای داغ، پررنگ و با قند فراوان را بسیار مضر دانست و افزود: طی تحقیقات انجام شده مشاهده شده نوشیدن چای داغ یکی از عوامل افزایش آمار سرطان مری در مناطق شمالی کشور است.
معاونت غذا و دارو ارومیه گفت: خوردن چای به تنهایی باعث افت فشار خون میشود به همین دلیل بهتر است آن را همراه خوراکیهای شیرین مانند قند میل شود.