موزه ی سلطنتی آنتاریو واقع درتورنتو کانادا
در موزه ها اصراری پنهان هستند . اصراری از کشتارهای بیرحمانه / جنگ افزارهای فراموش شده / دایناسورهای که ناپدید شدند
اسراری که پیش چشم هم پنهانند . موزه ی سلطنتی آنتاریو یا رام در کانادا / این موزه بنائی خیره کننده در کانادا است .
صندوقچه ملی و مکانی پر از رمز و راز
این موزه در مرض نمایش هزاران شیء دیگر دور از چشم و دید عموم است . تالار مصر باستان در زیر تالار های نمایش عمومی است
ورود به تالار مصر باستان مو بر اندام تان راست می شود و حضور ارواح را حس می کنید . ای کاش آنها زبان داشتند .
آنها چطور زندگی می کردند / چطور مردند / در اتاق کم نوری درست زیر تالارهای نمایش عمومی / انگار مومیائیها سخن میگویند .
این پائین هر کدام از مومیائیها داستانهائی برای خو د دارند که امروزه باستان شناسان و مصر شناسان به این رازها پی برده اند . آنها میگویند
که همه ی آنها فرعون نیستند آنها با سیتی اسکنی که به عمل آورده اند پرده از خیلی رازها در آورده اند
آنها میگویند خیلی مومیائی این جاست که از مردم عادی هستند .تنها فرعون و شاهزاده هایشان نبودند که مومیائی میشدند . مردم عادی هم مومیائی میشدند همچنان که هندیها مردگانشان را میسوزانند یا عده ای دفن میکنند وعده ای هم مو میائی میکردند . حالا اون بستگی به وضع مالیشون داشت .آنها بوسیله سی تی اسکن پرده از راز های آنها بر داشتند . آنها زن جوانی را میبینند که 24 سال دارد و چند تا بچه داشته است .
زن بسیار زیبائی است روش مومیائی شدن این زن بسیار پائین است . آنها تحقیق کردند دیده اند که بر اثر یک آبسه ساده این زن مرده و مومیائی شده است
که امروزه با پنی سیلین درمان میشود . آنها در یافتند که مردم در زمان مصر باستان بیشتر از 35 تا 40 سال عمر نمی کردند .
چه فرعون چه کشاورز همه مومیائی میشده اند . یک نوع مومیائی است که کسی انتظار دیدنش ر ا ندارد . مو میائی نوزادان . آنها چه طور به این جا رسیده اند .
همه چیز این بسته های کوچک مومیائی شده که نوزادان هستند راز دارند .
دو بچه شش ماهه در این موزه است که آنها روی آنها تحقیق کرده اند .چه طور این نوزادان به این موزه آورده شده اند ؟ شاید کسی آنها را به این موزه بخشیده است. شاید هم در زیر زمین خونه کسی بوده است و شاید هم توی یک صندوقچه قدیمی خونه کسی بوده است .
مردم توی دهه ی 1820 تا 1850 مومیائیها را به صورت سوغات به خانه های خود می آوردند .مثلا یک مومیائی یک نفر می خرید دوستشم یکی میخرید . جنون مومیائی همه گیر شده بود .بیش از یک قرن پیش کلکسیونرها مومیائی هائی را که خریده بودند در خانه هایشان به نمایش می گذاشتند . برای باز کردن پوشش مومیائی میهمان دعوت می کردند و مهمانی های ترسناک بوجود می آوردند .
امروزه باستان شناسان و مصر شناسان بامردگان باستان با احترام بیشتری برخورد میکنند . مخصوصا مومیائی نوزادان باستان و مراقبت بیشتری انجام می دهند چون این یک بچه ی آدمیزاده مسئله همدردی انسانی مطرحه .
و با استفاده از ابزارهای تشخیص باستان شناسی امید دارند در باره ی نوزادانی که در این موزه قرار دارند شناخت بیشتری پیدا کنند .
نوزاد اولی وضع بدی دارد حدس آنها این است که هنگام بیرون آوردن از مقبره متلاشی شده است . چرا که خیلی سریع بیرون آورده اند
نوزاد 2 وضعیت بهتری دارد اینو از پوسیده گی دندانهایش فهمیده اند نوزاد 9 ماهه است . اما سیخ چوبی در جمجمه ی نوزاد بوده است .
دلیل مرگ نوزاد یک بیماری حاد عفونی بوده است . که شیر و عسلی که والدینشان به او داده اند باعث مرگش شده است
در نگاه اول مرگی خشن داشته است کشتار نوزادان ناخاسته در جوامع باستان بسیار رایج بوده است اما نه در مصر
مردم مصر باستان می دانستند که نوزادان چقدر آسیب پذیرند . آنها خیلی سعی میکردند از نوزادان و مادران به خوبی مراقبت کنند . دنیای آنها پر خطر است دنیای ما هم پر خطر است . ولی ما به این خطر می گوئیم ویروس میکروب اما آنها میگویند ارواح خبیثه
به خاطر ارواح خبیثه و نیروهای پلیدمصریان باستان از طلسمها و بلاگردان هائی استفاده میکردند که آنها را حفظ کند . برای مصریان اگر این طلسمها همراهشان بود احساس امنیت می کردند . شخصیتی بود به نام بس شبیه غول ترسناک کوچک است ولی کارش محافظت از نوزادان است . الهه ی تابرت که شکم یک زن باردار را داشت و سر یک اسب آبی را داره دست و پاهای شیر را داره و دمشم دم تمساح است . موجود وحشی و جون سختیه و مادران و نوزادان را محافظت می کند و اگر بچه ای یکی از اینها را داشت یا مادرش میتوانست دور گردنش بیندازد احساس امنیت میکرد .
همه ی اینها در این موزه هستند منتها دور از چشم عموم . N-A