مهمترین عامل زرد شدن دندان
رسوب پروتئین های بزاق در دندان، موجب زردی دندان ها می شود که این
رسوب زمینه ساز پلاک های میکروبی هستند.
از جمله عواملی که باعث زرد شدن
دندان ها می شود مواد تاثیر گذار در چای، نوشابه ها و نسکافه هستند.
هم چنین میکروب هایی به نام"کروموژنیک" رنگدانه هایی ایجاد می کنند که در طی چند ماه می توانند دندان ها را زرد کنند.
سه بار مسواک زدن در طول روز می تواند زردی دندان و در نتیجه ایجاد
پلاک میکروبی را از بین ببرد.
هم چنین سایرعوامل رنگ ساز مانند
آب آشامیدنی
حاوی فلوراید زیاد هم در هنگام تشکیل مینای دندان می تواند باعث زردی
دندان شود که بیشتر در مناطق جنوبی کشور این اتفاق می افتد.
از دیگر عوامل زرد کننده می توان به مصرف داروهای حاوی"تتراسایکلین" در دوران بارداری و در سنین رشد کودک اشاره کرد.