گرانترین چاقوی دنیا ----میدانید چرا؟ Image result for ‫عکس چاقوی سوشی معروف‬‎----با 8500 هزار یورو قیمت که با آن یک ماشین یا یک رولکس می توان خرید.


اما کار هر کس نیست خرمن کوفتن....


چاقوی سوشی
ساخت این چاقو احتیاج به چند دهه شاگردی نیاز دارد . و از عهده ی هر کسی بر نمیآید  یادگیری و استفاده از این چاقو برای خودش حرفه ای است


یک شاگرد سوشی تا زمانی که یاد نگیرد چه طور چاقو تیز کرده و آن را با زوایائی درست حرکت دهد حتی یک تکه گوشت هم نخواهد برید


کسی که این چاقو را دست میکند چندین سال عمر را پای این حرفه گذاشته


تا توانسته به بازار ارئه بده یک چاقوی مارک دار است و امضای کسی که آن را درست کرده رویش حک میشود


مثل نام  کاخ روی شرابی گران قیمت امضای سازنده باید باشد و این قسمت از همه مهمتر است .


چاقوئی که 8500 یورو ارزش دارد یعنی با ان می توان یک ماشین و یا یک رولکس خرید


فداکاری او ن چاقو ساز با در امد هنگفت جبران میشود .آقای (روی))عمرش را روی این حرفه گذاشته است


او این کار را از پدر بزرگش یاد گرفته

شیوه های کار بیش از چهار قرن است که تغییر  نکرده فقط دستگاههای مدرن الکتریکی وارد شده است


جای ناراحت کننده است که عده ی زیادی منتظر ادامه راه او نیستند چون بسیار سخت است


پایه ی این چاقو از آهن نرمی است که نمیتوان پیدایش کرد 

در نتیجه آقای روی  آلیاژ فولادی پوشیده است از فولیک اسید به آن اضافه میکند .


این قطعه فلزی را میگذارد روی تیغه ی از سه نوع فولاد مختلف ساخته شده


که درجه های کربن مختلفی دارند و در نتیجه ویژگی هاشون فرق دارد


فقط با ترکیب آنها به تیغه شکل پذیر خاص بوجود میآید که میشود تیزش کرد


در نتیجه یک آلیاژ فولادی پوشیده از فولیک اسید به آن اضافه میکند


این کربن به فولاد خاصیتی میدهد که میتواند بسیار تیز شود گرما کربن را از بین میبرد


در نتیجه باید دقیقا باید دانست که چگونه و چه زمان باید گرما بدهد تا چاقوی سوشی برندگی لازم را داشته باشد


باید استاد بود تا بتوان از این چاقو استفاده کرد و این دوره دارد


این چاقو ها از  یک طرف تیز  میشوند


کسانی که از این چاقو استفاده میکنند اگرچپ دستند چاقوی چپ دستی اگر راست دستند راست دستی میگیرند



آنها برای چپ دستها و راست دستها جداگانه ساخته میشود     نه  ----هر دو دست ---



با تیغه ای یک طرفه غذای کمتری چسبیده به چاقو و ماهی بسیار تمیز تر برش خواهد خورد


حالا چاقو باید تیز شود با سه درجه تیزی مختلف


کوبیدن تیغه ها در حال سرد شدن باعث فشرده شدن ملکولهای فلز و استحکام آن میشود


هر وقت از قامت آن راضی شد اندازه و شکل آنها را رسم مسکند هر چاقو منحصر به فرد است


یک لحظه از دست دادن تمرکز میتواند شروع همه چیز از اول باشد و او این کار را میکند


سپس برای آخرین بار به سراغ کوره میرود ----غوطه ور کردن تیغ داخل  گل  از حباب دادن ش جلوگیری میکند


دمای کوره باید در حدود 800 درجه سانتی گراد باشد ---


در کنار زمان مناسب برای  غوطه ور کردن باید به مدتی که تیغه توی آب میمونه هم دقت کند


در واقع زمان بندی خیلی اهمیت دارد


بعد چاقو را نزد استادی که 50 سال عمر خود را روی این کار گذاشته میبرد و سنباده میزند تراشش میدهد


چاقو بی نقص از کارکاه بیرون رفته و به دست حکاکها میرسد .


هر چاقو 8500  یورو ارزش دارد-----میتوانید با این پول یک ماشین ویا رولکس خرید


N_A