آیا افتادن پنج ثانیه ای غذا بر روی زمین و آن را فوت کردن و خوردن صحیح است ؟
لقمه ای غذا
خیلی از ما وقتی بستنی یا لقمه ای غذا ی لذیذ بر روی زمین میافتد آن را برداشته فوت میکنیم و میخوریم
آیا این کار ما صحیح است ؟
بیشتر قدیما این کار را میکردند .
بیشتر مردم میگویند :
از زمان برخورد لقمه به سطح تا آلوده شدنش با میکروب پنج ثانیه فرصت دارید
این یک باور عمومی است .
آیا درست است ؟
مسلما نه ....
دانشمندان با آزمایش به این نتیجه رسیدند که : این باور مردم غلط است .
پژوهشگران برای اثبات این کار از باکتری استفاده کردند
که خویشاوندا نزدیک و غیر بیماری زای سالمونلا (شایع ترین عامل مسمومیت ) غذائی است .
آنها چهار سطح معمول در خانه شامل:
فولاد زنگ زده ----کاشی سرامیک ----چوب ---- فرش
را ابتدا استریلیزه و سپس به این باکتری آغشته کردند تا خطائی در اندازه گیری تعداد باکتریها ایجاد نشود
در مرحله ی دوم آنها چهار نوعئ ماده ی غذائی شامل :
هندوانه -----آب نبات ----نان کره ای ----نان معمولی
را در زمانهای کمتر از یک ثانیه ---پنج ثانیه ----30 ثانیه ----و 300 ثانیه روی این سطوح قرار دادند
و به بررسی گستردگی و چگونگی انتقال باکتری ها از سطوح به ماده ی غذائی پرداختند .
تنها نتیجه ای که در تائید قانون پنج ثانیه ای حاصل شد این بود که :
هر چه غذا زمان طولانی تری روی سطح بماند بیشتر آلوده میشود .
دیگر نتایج آزمایش به هیچ شکل با قانون پنج ثانیه سازگار نبوده
هندوانه سریع تر از دیگر غذاها آلوده میشود زیرا باکتریها بارطوبت جا به جا میشوند .
هر چه غذا آبکی تر باشد سریع تر آلوده میشود
بررسی بافت سطح هم نشان داده :
فرش در مقایسه با دیگر سطوح مثل استیل --کاشی --و چوب تمیز تر است
و کمترین سرعت انتقال باکتری در آن اتفاق میافتد که احتمالا به خاطر توپوگرافی سطح آن است .
حتی اثر آلایندگی مایعات هم در فرش تصعیف میشود .
نتیجه :
اگر تصمیم به مصرف غذائی بگیرید که روی زمین افتاده است احتمال بیمار شدن شما به عواملی چون شیوع -غلظت و نوع میکروارگانیسم
ماهیت ماده ای غذائی خصوصا (رطوبت آن )ماهیت توپولوژی سطح زمین و مدت زمانی بستگی دارد که غذا با آن سطح در تماس بوده است .