آیا  افتادن پنج ثانیه ای  غذا بر روی زمین و آن را فوت کردن و خوردن صحیح است ؟

لقمه ای غذا

خیلی از ما وقتی بستنی یا لقمه ای غذا ی لذیذ بر روی زمین میافتد آن را برداشته فوت میکنیم و میخوریم

آیا این کار ما صحیح است ؟

بیشتر قدیما این کار را میکردند .

بیشتر مردم میگویند  :

از زمان  برخورد لقمه به سطح تا آلوده شدنش با میکروب پنج ثانیه فرصت دارید

این یک باور عمومی است .

آیا درست است ؟

مسلما نه ....

دانشمندان با آزمایش به این نتیجه رسیدند که : این باور مردم غلط است .

پژوهشگران برای اثبات این کار از باکتری استفاده کردند

که خویشاوندا نزدیک و غیر بیماری زای سالمونلا  (شایع ترین عامل مسمومیت ) غذائی است .

آنها چهار سطح معمول در خانه شامل:

فولاد زنگ زده ----کاشی سرامیک ----چوب ---- فرش

را ابتدا استریلیزه و سپس به این باکتری آغشته کردند تا خطائی در اندازه گیری تعداد باکتریها ایجاد نشود


در مرحله ی دوم آنها چهار نوعئ ماده ی غذائی شامل :

هندوانه -----آب نبات ----نان کره ای ----نان معمولی

را در زمانهای کمتر از یک ثانیه ---پنج ثانیه ----30 ثانیه ----و 300 ثانیه روی این سطوح قرار دادند

و به بررسی گستردگی و چگونگی انتقال باکتری ها از سطوح به ماده ی غذائی پرداختند .


تنها نتیجه ای که در تائید قانون پنج ثانیه ای حاصل شد این بود که :

هر چه غذا زمان طولانی تری روی سطح بماند بیشتر آلوده میشود .

دیگر نتایج آزمایش به هیچ شکل با قانون پنج ثانیه سازگار نبوده


هندوانه سریع تر از دیگر غذاها آلوده میشود زیرا باکتریها بارطوبت جا به جا میشوند .

هر چه غذا آبکی تر باشد سریع تر آلوده میشود


بررسی بافت سطح هم نشان داده  :

فرش در مقایسه با دیگر سطوح مثل استیل --کاشی --و چوب تمیز تر است

و کمترین سرعت انتقال باکتری در آن اتفاق میافتد که احتمالا به خاطر توپوگرافی سطح آن است .

حتی اثر آلایندگی مایعات هم در فرش تصعیف میشود .


نتیجه :

اگر تصمیم به مصرف غذائی بگیرید که روی زمین افتاده است احتمال بیمار شدن شما به عواملی چون شیوع -غلظت و نوع میکروارگانیسم

ماهیت ماده ای غذائی خصوصا (رطوبت آن )ماهیت توپولوژی سطح زمین و مدت زمانی بستگی دارد که غذا با آن سطح در تماس بوده است .