زینت جهانشاه
اولین زنی بود که مد را وارد ایران کرد .
وی در سال 1322 خیاط خانه ای در امیریه تاسیس کرد و مدتی بعد 90 نفر از طراحان لباسهای اروپائی را به ایران دعوت کرد و مد اروپائی را رواج داد .
او دختر یک افسر بود که چون پدرش نظامی بود هر دم به جائی منتقل میشدند و دوره میدیدند . پدرش برای دوره ای به آلمان رفت و خانواده را هم با خود برد .
زینت جهانشاه حدود 1931 میلادی به همراه پدرش سرهنگ حبیب الله فرود سرپرست محصلان وزارت جنگ آن روزها ایران را به مقصد المان ترک میکنند .
پدرش برای ماموریت به برلن رفت و دخترش به مدرسه لته فراین که یک آموزشگاه بین المللی بود سپرد .
این آموزشگاه جائی بود که دخترها با علم خانه داری تکمیلی و تند نویسی و ماشین نویسی آموزش میدادند .
یک سال و نیم علوم غذائی - آشپزی - پرنده شناسی - حیوان شناسی و حتی نحوه ی ذبح و تمیز کردن و پختن جانوران --خیاطی لباسشوئی -اتو و رفو - وصله کردن لباس و.....
و زینت جوان تمام این فنون را آموخت .
او با یک افسر ازدواج کرد و برای اقامتی که دو سال و نیم طول کشید راهی پایتخت سوئیس شد ند .
آن جا علاقه ی خود به هنر خیاطی را جدی تر از گذشته دنبال کرد و یک سال صرف یاد گرفتن روش برش روی مانکن از یک خانم سوئیسی کرد .
به علت شغل شوهرش سوئیس را ترک کردند و به شهری پا گذاشتند که یکی از مراکز اصلی صدور مد به تمام دنیا بوده و هنوز هم هست پاریس رفتند .
زینت جهانشاه تخصص خیاطی خود را در پاریس گرفت.
سپس از بالمن که آن روزها چندان شناخته شده و معروف نبود برش و دوخت آموخت.
در مدت یک ماه این دختر ایرانی به رموز خیاطی مدرن وقت، همین طور طرز اداره یک بوتیک پی برد.
همین قضایا به او کمک کرد تا یک سال پس از بازگشت به وطنش بتواند اولین بوتیک ایرانی را در تهران تأسیس کرده و نام خود را به عنوان اولین کسی که پای مد را به ایران باز کرد، در تاریخ ثبت کند.
به ایران باز میگردد در خیابان امیریه خیاطخانه راه می اندازد و تمام فنون را به خانمهای تهرانی عرضه کرد .
نود دست لباسش را به نمایش گذاشت و از این نمایش استقبال کردند و تمامی لباسهای ارائه شده را به قیمت خوب فروخت ...
استقبال زیادی از جادوی مد او کردند . مانکنها از بین دوستان و آشنایان بود و چون محیط کاملا زنانه بود خانواده هیچ مخالفتی نمیکردند . مانکنها نه تنها دستمزد نمیگرفتند بلکه از لباسها خریداری هم میکردند .
تا سال 1347 ادامه داد کارش را بعد از تولد دخترش زهرا خود را باز نشسته کرد ...ا
و شروع کننده راهی بود که با تأسیس خیاطخانه های متعدد و رواج مد و مدگرایی در ایران، آرام آرام رشد کرده و حالا از مرز ۷۰ سالگی هم گذشته است.