هویج بخاطر ویتامین و خواصش در اکثر خانه ها یافت میشود و می تواند حتی سرطان را از خانه بیرون کند؛ اما نه برای همه!
طبق نظر پژوهشگران در اکثر سبزیجات ماده ای بنام بتا کاروتن (پیش ساز ویتامین A ) وجود دارد که در هویج غلظت آن بیشتر از سایر سبزیجات می باشد.
این ماده روی مواد سمی موجود در تنباکوی سیگار تاثیر می گذارد و خطر سرطان ریه ، مثانه ، حنجره و دهان را در افراد سیگاری و حتی کسانی که قبلآ سیگاری بوده اند، تا 50 در صد افزایش می دهد.اما این بدان معنی نیست که افراد سیگاری و یا سیگاری های قدیمی باید از خوردن سایر سبزیجات خودداری کنند. چون مواد مفید دیگری در این سبزیجات وجود دارد که مانع تاثیرگذاری بتا کاروتن در مواد سمی در توتون می شود. ولی باید از خوردن موادی که غلظت بتا کاروتن آن زیاد است مثل هویج، کدو حلوایی ، طالبی و زرد آلو و نیز قرص های حاوی بتا کاروتن خودداری نمایند.
ولی در افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند؛ بتا کاروتن بهترین ماده مغذی برای جلوگیری از سرطان می باشد.
پژوهشگران فرانسه در طول هفت سال حدود شصت هزارخانم را تحت کنترل داشته اند و این آزمایش بزرگ نشان داده است که هویج یک عنصر معجزه گر برای غیر سیگاری هاست و احتمال ابتلا به سرطان را از 28 درصد تا 56 درصد کاهش می دهد. ولی در کسانی که سیگار می کشند و یا قبلآ سیگاری بوده اند، احتمال ابتلا به سرطان را تا 43 درصد افزایش می دهد. مصرف قرص های حاوی بتا کاروتن نیز در افراد سیگاری احتمال سرطان را تا دو برابر افزایش می دهد.